Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите от „Норман Атлантик” са вече 10, но техният брой може да се увеличи

| обновено на 30.12.14 в 13:05
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Твърде много неизвестни крие трагедията, разиграла се в резултат на избухналия пожар на ферибота „Норман Атлантик”. Това, което е сигурно досега, е броят на спасените пътници – 427 души. Загиналите са вече 10 и техният брой вероятно ще нарасне, тъй като не е ясно колко може да са изчезналите. В списъците например фигурират имената на четирима италиански шофьори на камиони, които не се откриват сред евакуираните. От друга страна, 80 души от спасените не са вписани никъде и се предполага, че на борда е имало повече нелегални бежанци, освен двамата афганистанци сред спасените и отведени в Бари.

Вече са три прокуратурите – на Бриндизи, Бари и Лече, които разследват случилото се на ферибота за непредумишлено корабокрушение и непредумишлено убийство срещу неговия капитан Арджилио Джакомаци и собственика му Карло Висентини. Корабът е секвестиран.

След като имаше противоречива информация за съдбата на „Норман Атлантик”, бедстващият в Адриатика плавателен съд по последна информация ще бъде изтеглен от влекач до албанското пристанище Вльора. 

Междувременно бе съобщено, че двама албански моряци, участващи в спасителната операция на ферибота "Норман Атлантик", са загинали при инцидент. Италианският флот заяви, че албанците били на борда на влекач, когато кабелите, закачени за повредения ферибот, се скъсали. В съобщението на флота не се дават повече подробности за инцидента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44