Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама не изключва възможността за отваряне на посолство в Техеран

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама не изключи възможността за подобряване отношенията между САЩ и Иран, и отваряне на посолство в Техеран, ако се стигне до споразумение за ядрената програма на страната. В обширно интервю за американското обществено радио Обама коментира, че икономиката на страната е в добро състояние и през оставащите две години от мандата си ще се фокусира върху това американците да се възползват от подобрената икономическа ситуация.

Президентът засегна и наболялата в момента тема за дискриминацията на расова основа след убийството от полицията на невъоръжени чернокожи младежи. Той каза, че обстановката сега е по-добра, въпреки допитванията, които показват, че по-голямата част от обществото е на противното мнение. 

Афроамериканците или латиноамериканците от бедните квартали, които са били изправени пред това през целия си живот не биха казали, че сега е по-лошо, отколкото преди 10 , 15 или 20 години.

Барак Обама говори и за международната политика, като по въпроса за Русия посочи, че натискът от санкциите прави руската икономика достатъчно уязвима и подобряването й ще бъде трудна задача. Създаденото положение, според него, показва, че с анексирането на Крим руският президент Владимир Путин е направил „стратегическа грешка“ и постъпката му „не е била много разумна“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44