Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ню Йорк посреща Нова година при засилени мерки за сигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Традиционното спускане на кристална топка ще отбележи настъпването на новата година в Ню Йорк. Милиони зрители се очаква да са част от едно от най-пищните световни събития в последния ден на 2014-та.

Бляскавото кълбо, което тежи около 6 тона ще започне да се спуска секунди преди официалния старт на 2015-та по източното американско крайбрежие. Желаещите да присъстват ще се струпат на "Тайм скуеър" още в следобедните часове в търсене на най-доброто място за гледане на шоуто. На няколко сцени на площада ще се появят звезди от поп музиката, сред които Тейлър Суифт, реге-групата "Меджик" и изпълнителката от оригиналния саундтрак на филма "Замръзналото кралство" Индина Мензел.

Новата година в Ню Йорк ще настъпи на фона на протести срещу полицейското насилие и убийства на служители на реда. Събития, които напоследък помрачиха атмосферата.

Въпреки, че към момента няма информация за готвене на нови покушения срещу униформени, днес ще има по-затегнати мерки за сигурност. Всяка година полицията в Ню Йорк наема хиляди допълнителни патрулиращи офицери. В охраната се включват още хеликоптери, антитерористични отряди, кучета и агенти под прикритие.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44