Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 680 хиляди бебета са родени в Германия през 2014-та

Снимка: БГНЕС

През отиващата си година в Германия са родени над 680 хиляди бебета. Увеличава ли се раждаемостта и кога германките стават майки за първи път?

Родените деца са с 8500 повече от предходната и 17 хиляди повече от родените през 2012-та. Федералната статистика отчита няколко интересни тенденции – с всяка година се покачва възрастта на жените, които за първи път стават майки. През миналата тя е била 29 години, а над 3% от жените събират кураж да раждат и след 40-годишна възраст. За почти 50% от родителите детето, родено през 2014-та година, е било първото и само за 11 на сто – трето.

В сравнение с преди пет години, с около един процент е скочил броят на семействата, които събират кураж да родят второ дете и сега това са 34,4% от тях. Средната разлика между децата е около 3,3 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44