Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 24 000 писма и колети са получени в Ловеч през декември

Въпреки че изпращането и получаването на писма и колети по пощата е намаляло заради навлизането на частните куриерски фирми, пощенските услуги все още са предпочитани за жителите на Ловешка.  Само през декември в Ловешкия клон са получени около 24 000 писма и колети, съобщи Калинка Калчева и допълни, че изходящите пратки са около 20 000:

Повечето са от чужбина към България. Съответно и нашите българи изпращат на близките си в цял свят. Предпочитат колет, защото в него могат да вложат много неща. В пратки, които  пътуват по въздуха, не трябва да има взривоопасни предмети. За някои държави има забрана за хранителни стоки, за повечето има забрана за алкохол и за цигари.

Предпочитана услуга на Българските пощи остават и пощенските записи. Голям е трафикът и на пратките, поръчани през интернет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44