Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян изпраща годината с рекордно ниска за региона безработица

Снимка: Община Троян

Община Троян изпраща 2014 г. с най-ниската за региона безработица през последните години от 6,6%. Завършен е и основната част от най-големия проект, който някога е реализиран в Троян - за водния цикъл на града. За кмета на Троян Донка Михайлова най-важното от постигнатото през годината е, че хората имат работа.

Изградихме голям обем канализация и водопроводи. Обновихме медицинското оборудване в болницата. Реновирахме цялостно детски градини и училища и изградихме нови социални институции.

Михайлова допълни, че най-сериозният проблем в региона е демографският. Тя посочи и как общинското ръководство ще се опита да го разрешава:

Да развиваме работни места, които са предназначени за висококвалифицирани и интелигентни млади хора, които сега гледат на запад или към големите градове от страната. Имаме още доста работа и по подобряване на жизнената среда в града и селата.

Михайлова каза, че общината изпраща годината с преизпълнение на очакваните приходи в бюджета, а това ще й позволи през 2015 г. да развие капиталова програма, която да се справи с последствията от водния цикъл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44