Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много българи посрещнаха новата година на площадите в големите градове

Снимка: BGNES

Mного хора посрещнаха Новата година на площад "Александър Батенберг" в столицата. Около половин час преди полунощ хората се събраха, за да си пожелаят една по-добра година. Те отброиха последните секунди от 2014 г. с българския трикольор в ръка, а след химна се хванаха на традиционното дунавско хоро. Кулминацията на празненството беше празничната заря. 

При минус 8 градуса варненци посрещнаха Новата година пред Морската градина. Зарята на входа ѝ продължи 15 минути и впечатли посетителите. След това се изви хоро и варненци получиха поздравления от кмета на града Иван Портних и от Варненския и великопреславски митрополит Йоан. Георги Христов, БТР,  Миро, както и греяното вино поддържаха празничнто настроение до 3 часа след полунощ. О

Около 1000 бургазлии посрещнаха новата година на обновения площад „Тройката” в града. Васил Найденов, Тончо Токмакчиев и кметът Димитър Николов отброиха заедно последните секунди на отминалата година. Студеното време, сухият студ и вятърът обезсърчиха много бургазлии, които по традиция посрещат Новата година на центъра на града. Васил Найденов обаче се погрижи за тяхното настроение. Кметът Димитър Николов подчерта, че бургазлии са най-смелите:

Студът не ви уплаши. В София на "Александър Батенберг" има три пъти по-малко хора. Това е да си бургазлия. Смели хора.

Десетки врачани посрещнаха новата година в центъра на града, където от общината бяха организирали общоградски празник с духова музика и вино. Студът от минус 18 градуса не смути ентусиастите.

Шуменци посрещнаха Новата година пред Общината със заря, музика и безплатна бира, осигурена от пивоварния завод в града. 

Много българи предпочетоха да посрещнат новата година в Троянския  балкан. Особено празнична беше атмосферата в село Орешак




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44