Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над милион жители и гости на Берлин посрещнаха Новата година на мегапарти

Берлин Брандербугската врата нова година фойерверки
Снимка: ЕПА/БГНЕС
С единадесетминутна уникална заря и шест хиляди ракети в Берлин посрещнаха новата година. Над милион – според информация на полицията и организаторите – бяха се събрали на традиционно мегапарти край Бранденбургската врата. Часове преди концерта и въпреки минусовите температури, през специални пропускателни пунктове започнаха да влизат жители и гости на германската столица, специално дошли от различни части на света за новогодишното парти на историческото място.

Четири часа продължи концерта на любими германски и световни звезди, сред които Тони Кристи, Дейвид Гаред, Дейвид Хазелхоф, групи като Токио хотел и много други.

За радост на всички дежурни полицаи, лекари и пожарникари, спешните повиквания в новогодишната нощ бяха по-малко в сравнение с миналата. Между 19 часа вчера и 3.00 на първи януари, спешна помощ е била търсена едва 40 пъти в почти тримилионния Берлин, пожарникарите са били необходими в гасенето на 238 пожара, предизвикани предимно от запалване на елхи или фойерверки. Полицията не отчита тежки престъпления и жертви, което приема като добра поличба за цялата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44