Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин влезе в класацията на личностите, на които се възхищава Америка

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 1946 година, в края  на всяка година социологическата агенция "Галъп" спазва традицията и пита американците кои са мъжете и жените, на които  се възхищават най-много.
Много често действащите президенти на САЩ заемат първа позиция. И тази година е така и класирането при мъжете се оглавява от Барак Обама. Той печели първото място за седма поредна година.
Истинският рекорд е при жените. Хилари Клинтън печели за 17-ти път първото  място в проучването.
Голямата изненада  в класацията на "Галъп", обаче, е руският президент Владимир Путин. Той печели възхищението на 1 на сто от анкетираните и  дели 10-то място  с израелският  премиер Бенямин Нетаняху, изпреварвайки  вицепрезидента Джо Байдън, бившите президенти Джими Картър и Джордж Буш-старши, Джордж Клуни, Далай Лама и т.н.
Анализаторите са изненадани, защото Путин не е имал нито един глас в анкетата от 2010 година насам, а сега влиза в челната десетка от посочени повече от 50 имена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44