Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два пъти по-ниски обороти отчитат по празниците магазините за играчки и подаръци в Силистра

Снимка: Радио ВИДИН

Два пъти по-ниски обороти в сравнение с предишни години отчитат по празниците магазините за играчки и подаръци в Силистра. Ниските доходи в малкия град значително намаляват възможностите на хората да купуват подаръци, смята Маргарита Вълкова, собственик на магазин за детски играчки:

До 15-20 лева си позволяват за Коледа. След Нова година почти никой няма. 30-40 процента е било повече да се купуват, а сега няма вече. Само гледат.

Милена Енчева има магазин за сувенири и подаръци, повечето от които изработва сама:

Кризата се усеща, всеки сам си знае джоба, но всеки искаше да направи подарък на близките си хора, предимно ръчните изработки. Хората започнаха да ценят всичко, което е произведено в България, защото в България има изключително талантливи хора, които искат да се изявяват и да работят, на които им е адски трудно да работят и затова бягат в чужбина. Аз искам всички да са тук и ако всеки от нас прави и дава това, което може най-добре, България ще оцелее.

За много силистренци най-хубавият подарък за празниците не се измерва в пари и предмети. Събраното на трапезата семейство радва най-много хората:

След 12 години раздяла за пръв път празнувах Коледа със сина си и за първи път той лично ми подари подарък - червило, той помислил за мама. Семейството е най-важното нещо, което човек много трябва да пази и да се стараее. От децата по-голям подарък няма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44