Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма сериозни проблеми в електроснабдяването в страната

Снимка: БГНЕС

Няма сериозни проблеми в електроснабдяването в страната. От ЧЕЗ отчитат "локална аварийност", като в момента най-сериозният проблем е в столичния квартал "Факултета". Там се отстранява незаконно присъединяване към мрежата, заради което се налага временно прекъсване на електрозахранването на целия квартал. Заради празничните дни и студеното време има по-висока консумация на ток, но засега не се наблюдава завишена аварийност в мрежата в Западна България, обясни пред Хоризонт Виктор Станчев от ЧЕЗ:

Единствено приемаме сигнали за локални проблеми с електрозахранването, основно са свързани с изключили прекъсвачи в таблата на домакинства и съответно реагираме на подадените сигнали.

В момента се премахва незаконно присъединяване към мрежата в квартал "Факултета" в столицата:

В момента имаме четири аварийни екипа, които работят там за установяване на нормалното електрозахранване. Тъй като присъединяванията са направени неправомерно, необходимо е кратковременно изключване на захранването, за да могат да бъдат премахнати тези нерегламентирани присъединявания, и през този период съответно се очакват кратковременни смущения на захранването. В момента ние работим с органите на МВР, тъй като жителите на квартала са враждебно настроени при едно такова изключване и премахване на присъединявания.

В Югоизточна България, където оперира И ВИ ЕН няма проблеми, увери Петър Константинов от електродружеството:

Основен фактор за това е спокойното време, което за щастие наблюдаваме през последните дни, основно студ, но липсата на валежи, на силен вятър, значително облекчава нашата работа, така, че ситуацията в момента е нормална и спокойна.

Няма информация за проблеми в останалата част от страната, обслужена от ЕнергоПро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44