Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 15 милиона SMS-а, изпратени в новогодишната нощ, отчитат мобилните оператори

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Близо 15 милиона SMS-а са изпратени в новогодишната нощ, отчитат мобилните оператори у нас. Очаквано най-големият пик на разменените празнични съобщения е в първия час след настъпването на 2015 г.

В периода между 12 часа на 31 декември и полунощ на 1 януари абонатите на "Мобилтел са си разменили повече от 5 млн. поздравителни SMS-а, отчитат от компанията. Над 100000 от съобщенията са изпратени през интернет страницата на оператора.

От "Теленор" отбелязват още по-голямо потребление за същия период. Статистиката на компанията показва, че са разменени 5,14 млн. текстови съобщения. Оттам допълват, че има и ръст от 15 на сто на обажданията в първия час на новата година. Потреблението на услугите за пренос на данни отбелязва ръст от 70 на сто.

Клиентите на "Виваком" са изпратили над 4,8 млн. новогодшни съобщения.

В сравнение с миналата година има спад и при трите мобилни оператора. В първите минути на 2014 г. са изпратени близо 17 млн. текстови съобщения, което е с 2 млн. повече спрямо тази година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44