Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Луков: Ще се борим да спасим стадион „Черноморец“

Снимка: e-burgas.com

През тази ще решаваме казуса с „Черноморец“, коментира пред Радио Бургас председателят на общинския съвет Константин Луков. Припомняме, че заради стотици хиляди лева задължения на акционерното дружество на футболния клуб към данъчните, имуществото, което включва и стадиона, е заплашено от публична продажба.

„Там проблемът е, че има затруднения във взимането на решения. Второ – неяснотата с правното и фактическото положение на другия акционер. През декември, на постоянната правна комисия разгледахме този въпрос, упълномощили са ме да проведа среща или разговор със синдика на „Петрол Холдинг“. Тъй като там също текат такива процеси, юридически. Борбата ни е да спестим апортната вноска (на общината в дружеството) – стадиона


Срещата със синдика трябва да се проведе още през този месец, добави Константин Луков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антон Коджабашев

Нужни са големи промени в българските щанги

След големия успех на българските щанги на олимпиадата в Париж, на следващата страната ни може да има поне 4-5 потенциални медалисти. За да се случи това обаче са нужни промени в управлението на този спорт, каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев.  Златният медалист от Париж Карлос Насар не е получавал заплата от..

публикувано на 12.08.24 в 12:12
Христо Стоичков и Джани Инфантино

Стоичков започва работа във ФИФА

Футболната легенда Христо Стоичков е приел покана на президента на Световната  федерация (ФИФА) Джани Инфантино да започне работа в тази структура, написа българинът в страницата си в интернет. От публикацията не стана ясно с какво точно ще се занимава Стоичков, но по всичко изглежда, че ще влезе в Панела за развитието на играта, който е поверен на..

публикувано на 12.08.24 в 09:09
Карлос Насар стана олимпийски шампион

България на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри

Б ългария завърши на 26-о място в класирането по медали на ХХХIII Олимпийски игри във френската столица, които бяха закрити снощи. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и 11-а от страните..

публикувано на 12.08.24 в 08:17

65 души участваха в плувния маратон на Черноморец

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев награди най-бързите плувци в традиционния плувен маратон на гр. Черноморец. В състезанието взеха участие 65 души от цялата страна. При жените първа се класира Ива Христова, която спечели и маратона "Света Марина" в Созопол. Втора финишира Александра Вачкова, а трета – Тиана Темелкова. При мъжете..

публикувано на 11.08.24 в 17:00

Новиков и Калейн ще бъдат знаменосци по време на закриването на Олимпиадата

Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад де Франс" във френската столица...

публикувано на 11.08.24 в 13:30

Без българско участие в днешния последен състезателен ден на Олимпиадата в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в категориите..

публикувано на 11.08.24 в 09:30

Състезание по подводен риболов се проведе в Черноморец

Заместник-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов даде първата награда на най-добре представилия се състезател по подводен риболов. Това е Александър Перухов от СКПР „Несебър“. На второ място се класира Валентин Люцканов от КПР „Черноморец“. Трети остана Мирослав Илчев от СКПР „Несебър“. Той спечели и приза за най-голяма уловена риба. Зам.-кметът..

публикувано на 11.08.24 в 09:00