Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на сключените бракове в Кюстендил

Повече граждански бракове са слючени в Кюстендил през 2014-та в сравнение с предходната година. През 2013-та те са били 175, а през 2014-та нарастват на 186.

Последната сватбена церемония в града е била на 27-ми декември. Двайсет от новите семейни двойки са сключили граждански брак извън обредната зала - при изнесен сватбен ритуал, като обикновено церемонията се извършва на плаж край града или кът в планината.

Има десетки сключени бракове между кюстендилки и граждани на Сърбия, Македония, Израел и Пакистан. Отчитат се и сватби на кюстендилци с македонки, рускини, украинки.

В анализите на полицията, обаче влизат и нереализирани бракове на граждани на Пакистан с кандидат булки от ромския квартал "Изток". Мъжете от азиатската мюсюлманска държава пристигнали в махалата за седмици, за да си харесат момиче, а след вечнавката да получат българско и европейско гражданство.

Криминалистите определят този вид бракове като напълно комерсиални.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44