Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение на раждаемостта отчитат в Ловеч

Снимка: община Ловеч

Увеличение на раждаемостта отчитат в Ловеч. С една пета повече бебета са се родили през 2014-та в ловешката болница в сравнение с предходната година. В първите два дни на новата година там вече са проплакали четири бебета. Скоро в Ловеч очакват да се родят и тризнаци.

През миналата година в ловешката болница са се родили 263 бебета, с 50 повече от 2013-а година.

Сияна е първото родило се тази година в Ловеч бебе. Тя е проплакала 10 минути след полунощ на 1-ви януари и е най-големият новогодишен подарък за майката Ася:

С новогодишното заря се появи, заедно с химна. Пожелавам си само да е  жива и здрава.

Последното за 2014-а година бебе, което се е родило в ловешката болница е проплакало на 30-ти декември по обяд. Дария е първо дете на майката Валентина:

Очаквахме го по Коледа, но малко закъсня. Дойде за Нова година.

По традиция, кметът на Ловеч Минчо Казанджиев раздаде цветя и подаръци както на двете майки и техните новородени бебета, така и на екипа на родилното отделение в ловешката болница:

И тази година ние продължаваме да даваме по 100 лева на всяко новородено дете, както и да предоставяме средства за ремонт на другите две отделения, които са свързани с по-нататъшното отглеждане на децата.

Тази година ловешката болница ще получи 40 хил. лв. от общината за довършаване на ремонта на детското отделение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44