Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 скиори са пострадали само за един ден на пистите в Банско

Над 30 скиори са пострадали само за един ден на пистите в  Банско. Рисково каране и надценяване на  възможностите са основните причини, коментират планинските спасители.

Хиляди гости на зимния курорт  използваха слънчевото време  и 110-сантиметровата снежна покривка, за да карат ски  в Банско.  Макар че няма тежки инциденти, впечатляващ е броят на  леките и средни травми, предимно счупвания на китките и краката. Планинските спасители са реагирали незабавно на всички сигнали за пострадали скиори.

Запазва се тенденцията  на слаб интерес към планинската застраховка, която покрива  разходите по  оказване на първа помощ и транспортиране  на  пациентите до болнични заведения.

От тази година концесионерът на ски зоната е осигурил и хеликоптер, който да реагира  при по-сериозни и трудни спасителни акции  в планината. Той е базиран на долна станция на кабинковия лифт. Застраховката, която покрива ползването му, е на символична цена, твърди маркетинг директорът  Иван Обрейков, а без наличието на такава стойността на един летателен час е 1200 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44