Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище започва работа проект в подкрепа на младите хора

Снимка: БГНЕС

С четири еднодневни и четири двудневни обучения за „Кандидатстване и изпълнение на проекти по структурните фондове на Европейския съюз”, „Лидерство - лидерски компетенции”, „Екипност - екипна и личностна ефективност“ в Търговище започва осъществяването на проект „Младежки информационен и консултантски център - в подкрепа на младите хора”.

Проектът се финансира от Министерството на младежта и спорта, а в екипа са включени педагози, психолози, експерти от различни институции, които ще консултират младите хора. Първите обучения ще се водят от Никола Станчев и Цветелина Христова от Центъра за регионално развитие.

Никола Станчев посочи:

Нашата насока на обученията ще е не толкова към бизнеса, а към младежките организации, които също могат да получават финансиране, да се финансират техни идеи в най-различни области - екология, спорт, туризъм, култура и образование.

Цветелина Христова обясни:

Виждаме как децата, учениците след като разберат по какъв начин се осъществяват проектите, разбират, че с европейското финансиране е възможно да сбъднат своите мечти.

Проектът „В подкрепа на младите хора” в Търговище предвижда и Свободна зона, която ще място за изява на таланта, екоинициативи и конкурси.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44