Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоризонт" стана на 44 години

Снимка: Ивайло Михайлов
Двайсет и един дни преди 80-тата годишнина на Българското национално радио Програма "Хоризонт" отбелязва днес 44-я си рожден ден.

На 4 януари 1971 година тръгва радиопрограма не само с ново име, но и с модерна за времето си концепция за журналистическо присъствие пред микрофона. В продължение на десетилетия популярни са редица радиопредавания като "Разговор с вас", "Неделя 150", сутрешните и обедните блокове, вечерните коментарни рубрики.

Също на днешния ден през 1989 година в ефира се появява едно от най-популярните предавания на "Хоризонт" - "12+3".

В периода на прехода Програма "Хоризонт" преживя две тежки кризи, последвани от уволнения на журналисти - кризата през 1995 година, когато ставаше дума за защитата на свободата на словото и 2001 година, когато работещи в радиото се вдигнаха в защита на независимостта му като обществена медия.

Програма "Хоризонт" и днес запазва високия си рейтинг на радиопазара, нещо нетипично за обществените медии в други страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44