Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за здраве пред 5 чудотворни икони правят във Видин

Във видинския катедрален храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" ще бъде отслужен молебен за здраве, благословение и подкрепа на жителите на Видин и Видинска епархия.

За молебена в катедралния храм ще бъдат изложени всички чудотворни икони, които се пазят във видинските храмове - Света Богородица Милваща от катедралния храм на Видин, Света Богородица Пътеводителка от митрополитския храм, Свети Пантелеймон от видинския храм, намиращ се в двора на видинската митрополия, както и иконата на Света Петка Търновска от старинния храм, посветен на нейно име.

Светата литургия ще започне в 9 часа и ще бъде отслужена от Негово преосвещенство белоградчишкия епископ Поликарп в съслужение с храмовото духовенство. След това в 10.30 часа ще бъде отправена и молитвата за жителите на Видин и Видинска епархия.

След Светата литургия и молебена ще бъде разрязана новогодишната пита с късмети, наречена Василопита и ще бъде раздадена на присъстващите в храма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44