Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационна брошура срещу телефонните измами ще издадат в Кюстендил

Информационна брошура в 30-хиляден тираж като превенция срещу телефонните измами издават съвместно полицията, общината в Кюстендил и местното сдружение "Пауталия на бъдещето". 

Издаването струва към 500 лева, като общината ще съфинансира 258 лева. Текстът на брошувата е изготвен от областната дирекция на полицията на база на конкретни случаи и противодействието на телефонните измами в региона, които по досегашната статистика са над 30 за година. Последният случай е с възрастна жена, която дала на мошениците 8000 лева.

Брошурата ще излезе още през януари и чрез сдружението на местните кметове ще се разпространява по населените места. Някои от селата като Копиловци са обект на постоянни, предимно нощни опити за телефонна измама, като не е пропуснат нито един номер на аналагов апарат, а на някои е позвънявано по 3-4 пъти, каза кметът Людмила Пухова. За съжаление, все още има объркани и наивни възрастни хора, които се хващат на измамата и се разделят с последните си спестени пари, казват кметове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44