Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕЦ "Марица-изток 2" е натоварила всичките си осем блока, за да се компенсира енергийната система

Снимка: Венелина Попова

След изключването на 6-и реактор на АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица-изток 2“ е натоварила всичките си осем блока, за да се компенсира енергийната система на страната.

В държавната електроцентрала работят и осем блока с мощност около 1380 мегавата, както и петте сероочистващи инсталации с 95 процента от капацитета си. При натоварване на цялата система на страната между 5000 и 6000 мегавата, 2300 са от енергийния комплекс "Марица-изток".

През почивните дни "Мини Марица-изток" са подавали ритмично въглища към ТЕЦ-вете, съобщи за "Хоризонт" инженер Андон Андонов, изпълнителен директор на дружеството. То има стотици милиони лева вземания, главно от централите в комплекса, но се очаква да завърши 2014-а година с около 5 милиона лева печалба.

Заплатите и социалните плащания на миньорите са гарантирани, увери изпълнителният директор. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44