Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката болница остава без газ втора седмица

Снимка: БГНЕС

Подаването на газ за болницата в Ловеч остава спряно втора седмица. Причина за това са неплатени задължения от 51 хиляди лева. За отоплението е осигурено алтернативно гориво, но то не е ефективно. Лечебното заведение е в тежко финансово състояние и има близо 3 милиона лева дългове към доставчици на медикаменти и услуги. 

Изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова съобщи, че лечебното заведение разполага с дизелово гориво за отопление за още три дни.
Няма спряна дейност в болницата. Всички отделения работят абсолютно пълноценно. Ние преведохме на 22-ри 15 хиляди лева и ни останаха още 50 хиляди лева, които нямаше откъде да вземем да преведем.
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев пое ангажимент да съдейства за решаването на проблема:
Няма да допуснем болницата да не функционира заради липса на гориво. Не е допустимо болницата да се отоплява с друг вид гориво, тъй като то е доста по-скъпо и неефективно.
Проблемът с доставката на газ за ловешката болница ще бъде обсъден и на среща в Министерството на здравеопазването, тъй като държавата е основен акционер в лечебното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44