Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болницата в Разград е подал оставка

Снимка: БГНЕС

Директорът на Многопрофилната болница в Разград д-р Гечо Жеков е подал оставка, след като му е била поискана от здравния министър Петър Москов. Министърът е на посещение в Разград заради случая с 8-годишното момче, което почина в Спешното отделение на болницата в края на декември. Заради инцидента може да се стигне до отнемане на лекарски права, заяви Москов.

Недопустимо е. Ама категорично е недопустимо дете с такава клинична картина да не бъде прието в болница, да няма хванат венозен път, да няма сложена сонда и да се стигне до там, че евентуално то да бъде третирано по този начин. Недопустимо е и това не може и няма как да продължава. И затова всички санкции, с цялата им строгост ще бъдат предприети и са предприети, както виждате. Цялата преписка на Агенция "Медицински одит" по случая аз съм изпратил на Етичната комисия на Лекарския съюз, като по този начин съм го сезирал за случая. Той ще извърши своята проверка и ще действа съобразно компетенциите си, а тези компетенции са свързани с възможността да бъдат отнемани лекарски права, при положение че Етичната комисия на Лекарския съюз установи това, подчерта Петър Москов.

В Разград министърът обяви също, че е издал заповед до директорите на болниците и на центровете за спешна медицинска помощ да се спазва стриктно законовото изискване пациенти в тежко състояние да не бъдат връщани или консултирани без преглед. Транспортирането им в друга болница трябва да се извършва с линейки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Двама хирурзи са отговорни в случая с починалото дете в Разград

Допусната е поредица от грешки в случая с починалото на 28 декември 8-годишно дете в болница "Св.Ив.Рилски" - Разград, съобщи пред БТА директорът на Изпълнителна агенция "Медицински одит" доц. Златица Петрова . В спешното приемно отделение на болницата..

публикувано на 05.01.15 в 17:57

Приеха оставката на директора на разградската болница

Днес министърът на здравеопазването Петър Москов е поискал и получил оставката на директора на разградската болница д-р Гечо Жеков. Причина за това е случаят с 8-годишното момче, което почина пред Спешното отделение на болницата. Цялата преписка на Агенция..

публикувано на 05.01.15 в 16:54

8-годишно дете почина пред Спешното отделение на болницата в Разград

8-годишно дете от село Иван Шишманово почина пред Спешното отделение на болницата в Разград. Момчето е доведено от родителите си около 18:00 часа снощи с болки в корема, съобщи кореспондентът на БНР в Разград Марина Бенова. След консултация с..

публикувано на 29.12.14 в 13:25

8-годишно дете почина пред Спешното отделение в Разград

8-годишният Толга Сали от заветското село Иван Шишманово почина пред Спешното отделение на болницата в Разград. Момчето било доведено от родителите си в 17:45 ч. на 28 декември с болки в корема, гадене и повръщане. От дежурния лекар е поставена диагноза..

публикувано на 29.12.14 в 10:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44