Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ и местна власт търсят решение за тежкото финансово състяние на болницата в Ловеч

Снимка: БГНЕС
Тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч ще бъде обсъдено днес в Министерството на здравеопазването. Фирми - доставчици на лекарства съдят лечебното заведение за неизплатени задължения. Ден преди Коледа е било спряно подаването на газ заради просрочени дългове. Работещите в болницата може да останат без заплати.

Има неразплатени сметки и от 2010-а, от 2011-а, от 2012-а година, за които получаваме искови молби да бъдат изплатени сумите. Мисля, че взаимно ще си помогнем, за да решим проблема - областна администрация, община и Министерство на здравеопазването. Това е единственото лечебно заведение, което предоставя такива услуги на територията на Ловешка област и няма да позволим да спре дейността си, каза за "Хоризонт" д-р Донка Минкова, изпълняваща длъжността директор на болницата.

Преди дни стана ясно, че пациентите в Многопрофилната болница "Св. Иван Рилски" в Елхово са прекарали новогодишните празници на студено и без храна. Общинското здравно заведение също има сериозни финансови затруднения. Парното е било спряно на 30-и декември и е пуснато едва на 5-и януари. Пациентите са били предупредени да си донесат печки. През почивните дни на болните е давана суха храна, а вечер е трябвало сами да си осигуряват прехраната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44