Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 40 сигнала са постъпили в кризисния център на Сливен заради заледяването

На всеки 8 минути в травматологията на "Пирогов" пристига нов пациент

Снимка: БГНЕС
Непочистени от сняг и лед тротоари в София създадоха проблеми на много столичани, има опасност от подхлъзване, а в травматологията на "Пирогов" са изчислили, че на всеки 8 минути пристига нов пациент.

Около 40 сигнала са постъпили в кризисния център на община Сливен заради заледяване по улиците. Има някои критични участъци по новото ларго в града, където ще се вземат мерки за предотвратяване на опасни ситуации при следващи снеговалежи, каза началникът на общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева. По заледените участъци на главната улица в Сливен от вчера е разпръсната сол, но е необходимо повече технологично време за разтопяването на леда. Почистването на ларгото от сняг и лед ще се извършва от фирмата по чистотата съвместно с фирмата, отговорна за зимното поддържане в града.

Община Сливен разполага с 441 хиляди лева за зимно поддържане. Предстои за тази дейност да получи още 372 хиляди лева от държавния бюджет. Кметът Кольо Милев заяви, че вече е закупено нужното количество сол за обезопасяване на обледени участъци.

Освен по ларгото и площадите сол ще бъде разпръсквана и пред училища, учреждения, подлези, спирки и участъци с интензивно движение на граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44