Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаването на газ към болницата в Ловеч ще бъде възстановено най-късно до утре сутринта

Снимка: община Ловеч

Подаването на газ към болницата в Ловеч ще бъде възстановено най-късно до утре сутринта. Тежкото финансово състояние на лечебното заведение беше обсъждано днес в министерството на здравеопазването.

Областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева, която е присъствала на среща в Министерството на здравеопазването, съобщи, че лично министър Петър Москов е поел ангажимент да съдейства за решаването на проблема. Вече са проведени разговори с доставчика на газ. Задълженията от близо 52 хиляди лева ще бъдат разсрочени, а доставката на синьото гориво възстановена. Тя беше спряна ден преди Коледа за неплатени просрочени задължения и се наложи болницата да се отоплява на дизелово гориво като парното се пускаше два пъти по 4 часа на денонощие. 

На срещата днес са обсъдени и останалите проблеми на лечебното заведение, като министър Москов е поел ангажимент държавата да помогне за стабилизирането на болницата в Ловеч. В момента тя има задължения към доставчици на медикаменти, консумативи и услуги за над 3 милиона лева. Две от фирмите доставчици са завели и съдебни дела за неплатени задължения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44