Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя пред посолството на Франция у нас за загиналите при атентата

Снимка: БГНЕС
Пред френското посолство в София и днес граждани поднасят цветя и палят свещи в знак на съпричастност към трагичните събития. Представители на български държавни институции и на дипломатически мисии у нас оставят своите послания в книгата за съболезнования.

Цветя, запалени свещи и послание на лист хартия оставят от вчера граждани пред сградата на посолството на Франция на столичната улица "Оборище". Едно от тях гласи: Моето семейство и внуците ни скърбим за вас и вашите семейства. Да живее свободата на словото.

В снега са забити моливи в знак на съпричастност за загиналите журналисти и карикатуристи при атаката вчера в сградата на френския вестник "Шарли ебдо".

Днес посолството на Франция вече е оградено с метални заграждения, засилена е и охраната тук на улица "Оборище". В посолството е отворена книга за съболезнования. На голямо пано са окачени снимките на четиримата карикатуристи от "Шарли ебдо", които намериха смъртта си вчера заедно с още осем други.

Дойдоха и посланниците на Гърция и САЩ, за да поднесат своите съболезнования лично към френския посланик тук. Отзова се и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която заедно с френския посланик поднесе цветя пред сградата на посолството.

Скръб към жертвите, ярост към терористите, категорична решимост в дух на солидарност и единство към цялата демократична общност, да продължим битката за отстояване на демократичните ценности на съвременната цивилизация
- призова в обръщението си председателят на Народното събрание Цецка Цачева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44