Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни ледени висулки са надвиснали над пътя към Триград

Снимка: Радостина Чернокова

Ледени висулки с дължина около 4 метра са се образували на скалите по пътя до тунела към село Триград и пещерата Дяволското гърло. Екипи обезопасяват опасната пътна отсечка. Близо четири тона лед се е образувал на скалите само за една нощ, каза кметът на Триград Цветан Славков:

Ние трябва всеки ден да го чупим този лед, защото иначе пътят ще бъде затворен и остават три села без храна, без лекарства.
Всеки ден стотици хора минават по тесния планински път. Днес в почистването на леда от скалите се включиха и доброволци от селото. Заради природния феномен и тесния пътен участък е невъзможно включването на техника в работата по почистването на леда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44