Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания повиши мерките за сигурност след атентата в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мерките за сигурност във Великобритания бяха повишени след терористичния акт в Париж. Британският премиер Дейвид Камерън предложи помощ на френските власти.

Британската полиция почете с едноминутно мълчание паметта на двамата френски полицаи, убити в Париж пред офиса на списанието „Шарли ебдо”. В същото време специалният отдел за справяне с извънредни ситуации „Кобра” се срещна, за да обсъди нападението в сряда, при което загинаха 12 души. Министърът на вътрешните работи Тереса Мей бе председател на срещата, а премиерът Камерън предложи на Франция помощ от разузнавателните служби за издирване на нападателите. Тереса Мей е била запозната на срещата с рисковете за подобни нападения срещу медии на Острова. 

Британските власти засилиха мерките за сигурност по гарите и фериботните терминали, въпреки че официално не се смята, че нападателите могат да потърсят укритие във Великобритания. Поне засега не е вдигнато нивото на заплахата от терористични нападения на Острова, но бдителността на полицията е повишена. 

Снощи на площада „Трафалгар” в Лондон хиляди хора се събраха на мълчаливо бдение за жертвите и ранените в Париж. Кралицата изпрати съболезнованията си на семействата на жертвите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44