Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна бдението пред Френския културен институт в София

Снимка: БГНЕС

Журналисти и граждани се стекоха на бдение пред Френския културен институт в София в знак на солидарност към френските журналисти след трагедията в редакцията на "Шарли ебдо".

Много запалени свещи, цветя и послания са оставени пред вратите на Френския културен институт на площад" Славейков" в столицата. На призива на журналистите-франкофони в България, отправен в ефира на Хоризонт на Българското национално радио по-рано днес и социалните мрежи се отзоваха, много колеги журналисти от различни медии, фоторепортери и граждани. 

Чрез запалените свещи и цветя, хората се присъединяват към общата солидарност и изразяват съболезнованията си към жертвите на атаката срещу журналисти и полицаи вчера в Париж. На стената на френския институт в столицата е залепен малък черен плакат с бял надпис на френски - в превод "Аз съм Шарли", в подкрепа и съпричастност към всички работещи в сатиричното издание в Париж. 

Събралите се журналисти са категорични, че зловещото нападение е недопустимо и с присъствието си тук се обявяват в защита на свободата на словото по света.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44