Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колеги и приятели се сбогуваха със Стефан Десподов

Колеги и приятели дойдоха да си кажат последно сбогом с един от големите майстори на българската карикатура Стефан Десподов. След поклонението в столичната църква "Свети Седмочисленици" актрисата Елина Калинова и писателят Румен Леонидов споделиха:

Той доизграждаше спектаклите, в плакатите си създаваше другия свят на едно представление с картините си, каза Калинова.

Комбинираше едно невероятно чувство за абсурд с българския манталитет, чисто българското парадоксално мислене на човек, който доизгражда образа, а не го фотографира. Последна почит. Не знам дали това може да ни извини, че не го оценихме докрая, много съм разбит, не можах да се сбогувам, допълни писателят. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44