Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Москов: Ръководствата на болници с лоши управленски практики ще бъдат сменяни

Снимка: БГНЕС
Ръководствата на болниците, където има лоши управленски практики, ще бъдат сменяни. Това заяви в Пловдив здравният министър Петър Москов по повод натрупаните през годините дългове на лечебните заведения. 

Здравният министър обяви, че вече се работи по остойностяването и съдържанието на основния пакет на здравната каса:

Базовият пакет на касата, всъщност, обхваща заболяванията, които са причина за около 92% от инвалидизацията, смъртността...

В средата на годината ще бъде готов и спешният пакет на Здравната каса, който ще се използва и от здравнонеосигурените пациенти. Преди това ще се регламентират спешните състояния, подчерта министър Москов:

Всеки един български гражданин, който не е здравноосигурен, ще може да ползва услугите на спешния пакет с ясно дефинирани състояния какво означава "спешност".

Здравният министър допълни, че дълговете на болниците могат да се стопят при въвеждане на ново остойностяване и добър мениджмънт. Петър Москов не изключи и смяна на управленските екипи на лечебните заведения:

Навсякъде, където има лоши управленски практики, независимо кога и от кого са били назначавани, ще бъдат сменяни ръководства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44