Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, ще бъде спрян

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, с новите промени в разписанието на железниците, ще бъде спрян. Промените в разписанието, с което холдингът "Български държавни железници" намалява пътническите влакове в различни региони на страната, ще са в сила от понеделник, 12 януари.

Пътническият влак, който потегля от Видин в 10.30 часа е спрян. Той беше включен в разписанието на БДЖ от 14 декември миналата година. И пътническият влак от Мездра, който във Видин пристига по разписание в 14.14 часа, няма да пътува. На жп гарата в Мездра вече се събират подписи за отмяна на решението за спиране на влаковете, четири от които пътуват и за Мездра. 

Основният проблем е, че спирането на влаковете ще затрудни най-вече пътуващите до селата и тези, които пътуват до работните си места. В същото време в жп гарата във Видин бе открито гише за продажба на билети до Будапеща. За чакащите влака по международното направление условията са както и за останалите пътници на жп гарата - в чакалнята няма отопление и в студените дни вътре трудно се издържа. Международната линия София-Будапеща беше открита с новото разписание на железниците от 14 декември миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44