Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободен е директорът на РИОСВ в Русе

Директорът на Регионалната екоинспекция в Русе Дауд Ибрям е бил отстранен от длъжност със заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, научи "Хоризонт".  Заповедта на министър Василева за освобождаването на Ибрям е издадена в петък.

Това е второто уволнение на Дауд Ибрям като директор на Екоинспекцията в Русе. Той оглавяваше екипа първо от 2006-та до 2009-та година, след което бе уволнен и отново назначен през август 2013-та година. Ето какво каза той, след като бе потърсен за коментар по отстраняването му.
За мен решението за освобождаване беше изненадващо, обаче преценката е на органа по назначаванео ми. Щом решението е такова аз го приемам. Повече подробности за тези неща ще дам в понеделник.
Това, с което ще се запомни неговото управление, е безкомпромисното му отношение към един от най-големите замърсители на въздуха в региона - френски производител на авточасти. Съдът потвърди наложените санкции на фирмата и отхвърли жалбите на ръководството й срещу екоинспекцията в Русе.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44