Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестниците отделят внимание на предстоящия днес в Париж републикански марш, на който световни лидери ще изразят солидарността си с френския народ, след кървавите атентати в страната.

Вестник "24 часа" информира, че на събитието от българска страна ще присъства премиерът Бойко Борисов. Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев също ще бъде във френската столица. В неделя френският народ ще обяви с пълен глас своята любов към свободата, обяви вчера френският премиер Манюел Валс.

През 2014 година Държавната агенция за национална сигурност извела 16 опасни чужденци от лагера в Харманли, пише вестник "Стандарт". Има съмнения, че някои от въпросните бежанци може би са съпричастни към групировки, които в момента действат в Сирия. Според статистиката, от отварянето на лагера в Харманли през септември 2013 година до момента през него са минали 8000 бежанци, от тях малко над половината са се сдобили с документи, с които са напуснали лагера и са се настанили на външни адреси, се казва още в публикацията.

За нова опасност от наводнение на град Мизия предупреждава в днешния си брой вестник "Телеграф" като цитира кмета Виолин Крушовенски. Причината за безпокойството е повишаване на нивото на река Скът, в следствие на обилното снеготопене. Повишаването на речните корита се очаква да продължи и днес, допълва всекидневникът.

След спада на цените на горивата, билетът за междуградски автобуси по-евтин с 10-15 процента, информира вестник "Преса". Някои от водещите превозвачи вече обявиха намаленията, които обхващат над 30 дестинации. При покупка на двупосочен билет може да платим и с до 20 процента по-малко, показва проучване на вестника сред по-големите автобусни компании.

Цените на частните уроци паднаха преди изпитите - водещо заглавие за вестник "Труд". В момента 60-минутно обучение по математика или български език струва от 5 до 8 лева. Допреди година то достигаше 15 лева. Изданието цитира експерти, според които основната причина за поевтиняването на курсовете се дължи на невъзможността на родителите да плащат по-високи суми за подготовка на децата си.

Роми-златотърсачи масово обхождат реките около град Трън, пише вестник "Монитор". Заради покачващите се цени на ценния метал, който в момента се изкупува за около 70 лв. за грам с висока чистота, жителите на близките села и роми от град Трън са в непрестанни конфликти кой да добива злато в извиращата от Руй планина река Пръвня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44