Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинско село очаква помощ за възстановяване на път, разрушен от дъждовете миналото лято

Снимка: Светла Бондова

Във видинското село Толовица очакват помощ от държавата за възстановяване на пътя между селото и с. Макреш, разрушен от проливните дъждове миналото лято.  За възстановителните работи са необходими 232 000 лева. Движението в момента се извършва само в едното платно, което също може да се разруши, каза кметският наместник на Толовица Иван Живков:

Ако пак падне някой порой, или някой по-голям сняг и с някой южен вятър , изведнъж да се затопли, да дойде като порой, е възможно да откъсне другото платно. Автобусът, който минава, е затруднен от стеснения участък. Той е малко баир и при големи поледици има опасност. Все пак е едно платно.

Предложение за финансиране на ремонтните дейности е подадено до междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, но досега отговор няма. Междувременно са отпуснати 128 000 лева за ремонт на преминаващ през Толовица общински път, който също е разрушен от дъждовете. В края на миналата година е започнала подготовката на възстановителните работи, които ще бъдат изпълнени тази пролет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44