Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 15 000 души участваха в мълчаливо шествие в Брюксел под мотото: "Заедно срещу омразата“

| обновено на 11.01.15 в 17:44
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 15 000 души се включиха и в мълчаливо шествие и в Брюксел, което премина под мотото: „Заедно срещу омразата“. В него участваха и представители на мюсюлманските и еврейските арганизации в страната, на асоциации за борба с ксенофобията и расизма, както и журналисти и карикатуристи.

По време на шествието беше евакуирана редакцията на един от водещите френскоезични вестници в Белгия - „Льо Соар“, заради анонимна бомбена заплаха. Полицията отцепи района около една от централните улици в Брюксел, където са офисите на вестника. До момента няма информация за открито взривно устройство.  „Льо Соар“, както и повечето белгийски вестници, след атентата срещу Шарли Ебдо, препечата някои от най-популярните му карикатури.

По-рано днес, без да съобщава никакви подробности, белгийският министър на правосъдието Коен Геенс съобщи, че властите в страната са осуетили терористични атаки. Вътрешният министър на страната Жан Жамбон заяви, че има риск от атентати, като добави, че около 350 джихадисти, които са воювали в Сирия, са се върнали в Белгия.

След атентатите в Париж нивото на заплаха от тероризъм в кралството не беше повишено – в момента то е определено на 2 по четиристепенната скала, която се прилага там. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44