Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 2500 молби за безплатни винетки за 2015 година са подадени в Ловешко

Снимка: БГНЕС

В дирекциите "Социално подпомагане" в Ловешка област са подадени близо 2500 заявления за безплатни винетки за 2015 година. Заявленията могат да се подават през цялата година. Право на безплатни едногодишни винетки имат лицата с 50 и над 50 на сто намалена трудоспособност, за един лек автомобил, припомнят от дирекция „Социално подпомагане“.

От подпомагането могат да се възползват и лица, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.  Заявленията се подават по образец в дирекции "Социално подпомагане" по постоянен адрес, като към тях се прилагат и документи от експертно решение на ТЕЛК / НЕЛК, копие от свидетелство за регистрация на автомобила и копие от застрахователна полица за "Гражданска отговорност", лична карта или паспорт. В Ловешка област най-много заявления за безплатни винетки са подадени в община Ловеч - над 1200, а най-малко в община Априлци – едва 12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44