Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният в България френски гражданин Фриц Жоли Хоакин е обвинен и в тероризъм

Снимка: БГНЕС
В България е задържан френският гражданин Фриц Жоли Хоакин, за когото са издадени две европейски заповеди за арест, съобщиха от прокуратура. На 1-и януари, на Капитан Андреево, Хоакин е бил задържан въз основа на европейска заповед за арест, издадена от френските съдебни власти по обвинение за отвличане на малолетния му син и извеждането му зад граница. Делото по изпълнението на заповедта е образувано в окръжния съд в Хасково. Днес в прокуратурата е постъпила втора европейска заповед за арест, издадена за същото лице, от съд в Париж. Обвинението е за тероризъм (участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове). Образувано е производство по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест в Хасковския окръжен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44