Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лични мотиви са в основата на убийството на Татяна Стоянова

| обновено на 13.01.15 в 17:17

Главната прокуратура официално оповести, че в тялото на убитата Татяна Стоянова има шест огнестрелни рани. Към момента са установен три видеокамери в близост до мястото на разстрела и записите от тях се преглеждат. Няма установени очевидци и свидетели, няма и заподозрян. 

Говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Николай Божилов заяви, че лични мотиви са в основата на убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик. Божилов подчерта, че към момента това е основната версия, по която работят разследващите: 

Неуредени взаимоотношения, междуличностни взаимоотношения. Поне на този етап няма каквито и да било данни, че това нещо е свързано пряко с нейните служебни задължения.

Николай Божилов изключи причина за убийството на Стоянова да са оповестените по-рано от ген. Атанас Атанасов данни за корупционни обвързаности между МВР и местната власт в Пазарджик. Той потвърди, че очевидци на престъплението няма. Разпитани са над 15 души. Има свалени видеозаписи от три камери, които са в близост, но към момента информацията от тях не е достатъчна, за да се разкрие извършителят. Предстоят редица експертизи, включително и ДНК.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е категоричен, че убийството на Стоянова – началник на неговия кабинет, няма връзка със служебните й задължения. 

Тя беше общински служител с по-големи функции и само толкова, каза Попов на пресконференция. Той отказа да коментира сигнала, за който съобщи по-рано генерал Атанас Атанасов, за корупционни сделки между МВР, Общината и други кръгове в Пазарджик:

Моля ви, спестете ми това в този тежък за мен момент, каза Попов. Самият градоначалник не коментира дали убийството на най-близкия му колега е сигнал към него. 

Аз смятам, че ако аз съм бил мишена, сега нямаше да съм пред вас. Нямам охрана и не съм пожелал такава, каза още Тодор Попов.

Татяна Стоянова е била простреляна смъртоносно в тила, докато паркирала автомобила пред дома си в 18.40 часа. Убиецът е действал професионално, със заглушител. Убийството е станало в оживен район, в пиков момент, в близост до магазин, пълен с клиенти, но никой не е видял убиеца. Тялото е било открито малко по-късно от нейни съседи, които са сигнализирали на телефон 112. Според говорителя на полицията Мирослав Стоянов:

Касае се категорично за тежко умишлено престъпление. Мотив – много е рано да говорим.

Според една от версиите деянието е било планирано, като се предполага, че преди това жената е била следена.
Татяна Стоянова не е била омъжена. Във вечерта на убийството си е трябвало да празнува имения си ден.

Пазарджик е потресен от хладнокръвното убийство на най-близкия човек на кмета Тодор Попов, наричана още дясната му ръка

Разследващите започнаха по-рано днес втори оглед пред дома на убитата, а също така и на жилището й, за събиране на нови, допълнителни улики и доказателства.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44