Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Овергаз" спира подаването на синьо гориво за старозагорската болница "Проф. Стоян Киркович"

Снимка: БГНЕС

В писмо до медиите от компанията "Овергаз" съобщават, че на 15-и януари ще спре подаването на синьо гориво за старозагорската университетска болница "Проф. Стоян Киркович" заради натрупани задължения в размер на 210 хиляди лева. От газовото дружество посочват, че през април 2014-a година задълженията на болницата са били 130 хиляди лева, а от началото на този отоплителен сезон сметките за текущото потребление също не са изплатени и така дългът е нараснал до 210 хиляди лева.

"Овергаз" отказва да кредитира болницата и предупреждава, че след ден ще спре кранчето за доставка на газ. За "Хоризонт" доц. Йовчо Йовчев, временен изпълнителен директор на болницата, заяви, че не е получил подобно писмо от дружеството. Вчера обаче той е изпратил предложение за споразумение цялата дължима сума да се изплати до началото на следващия отоплителен сезон. До края на февруари ще направят и едно авансово плащане.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров коментира пред "Хоризонт", че Общината няма ангажимент към болницата и посочи, че гражданите веднъж си плащат здравни осигуровки, втори път данъци и веднъж завинаги трябва да се разбере къде потъват техните пари. В подобна криза с отоплението старозагорската болница изпадна през ноември миналата година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44