Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит и Бойко Борисов изразиха солидарността си с жертвите от Париж

Снимка: БГНЕС

Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов осъдиха на среща всички прояви на тероризма и изразиха солидарността си с жертвите от нападенията в Париж и към френския народ.

Трудностите, пред които обществото ни беше изправено през изминалата година, върнаха мислите ни към вярата и желанието да се смирим. Убеден съм, че всеки извлече своите поуки в търсенето на най-верния път за развитието на държавата. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на среща с Главата на Българската Православна Църква патриарх Неофит. 

На срещата премиерът и патриархът остро осъдиха всички прояви на тероризъм и изразиха солидарността си с жертвите от нападенията в Париж и към френския народ. 

Премиерът Борисов изрази  убедеността си,  че Българската православна  църква ще спомогне за поддържане на взаимното уважение между вероизповеданията. 

На срещата е било отбелязано, че има много теми и области, в които полето на действие на Църквата и на държавата се пресичат, и в които могат още по-активно да си сътрудничат.  След като са били отчетени добрите резултати от досегашното сътрудничество между БПЦ и изпълнителната власт, са били набелязани конкретни проекти, по които да продължи съвместната работа. 

Премиерът е  поел ангажимент държавата да търси средства за реставрацията на храм-паметника "Св.Александър Невски", както и за ремонт на сградата на  Богословския факултет. По време на срещата  са  били договорени и срещи на митрополити и представители на Българската Православна Църква с министри от кабинета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44