Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Централната софийска синагога бе отслужена служба в памет на загиналите в терористични актове

Снимка: Мария Пеева

В Централната софийска синагога тази вечер бе отслужена специална религиозна служба в памет на загиналите в терористични актове.

В присъствието на френския посланик у нас Ксавие дьо Кабан в Централната еврейска синагога бе отслужена религиозна служба в памет на загиналите в терористичните актове. На подиума в Синагогата бе поставен надписа „Je suis Charlie“. Присъстващите запалиха 17 свещи в памет на загиналите от тероризъм от последните няколко седмици. Председателят на организацията на евреите в България Максим Бенвенисти заяви пред „Хоризонт“, че е тъжно, че в днешния свят има посегателство върху човешката свобода и правото ни да бъдем свободни и независими. Светът е пълен с редица предизвикателства, каза той:

Жертви на тероризма не са само евреите. Умират десетки хиляди. Ние сме вперили погледа си в Париж, но сме забравили, че наскоро в Нигерия загинаха също хиляди хора, а преди няколко дни 16 души бяха убити от камикадзе. Ние всички сме хора, независимо от религия, цвят на кожата и етнос.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44