Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекъсната е жп връзката между Северна и Южна България, твърдят от синдикатите

Снимка: БГНЕС
Напрежението в системата на БДЖ расте. След спирането на шест влака по линията Карлово - Тулово не могат да се осъществяват връзки с Южна България, съобщи за "Хоризонт" Димитър Динев - председател на Стачния комитет към Синдиката на железничарите към КНСБ.

След рязкото намаляване на влакове по линията между Горна Оряховица и Стара Загора се прекъсва жп връзката между Северна и Южна България и в рамките на един ден не е възможно пътуването в двете посоки. Силно проблемно, според Димитър Динев, е спирането и на влакове по линията Сливен-Димитровград, където жп транспортът е бил единствен за работниците, които пътуват от селища по линията Карлово - Тулово през Розовата долина.

Синдикатът на железничарите към КНСБ очаква ситуацията в БДЖ да бъде основна тема на извънредното заседание на транспортната комисия в Народното събрание.

Димитър Динев обясни, че едва през февруари ще стане ясно дали ще има стачка. Тогава ръководството на компанията трябва да обяви следващия транш от спрени влакове, както и с какъв процент ще бъде намален персоналът в сектора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44