Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската окръжна прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на дете

Снимка: РАДИО ВИДИН

Окръжната прокуратура във Видин образува досъдебно производство за смъртен случай в Дома за медико-социални грижи за деца във Видин. Причина за смъртта е задушаване, причинено от черепно-мозъчна травма.

Починалото момиченце на година и два месеца е настанено в Дома за медико-социални грижи преди месец. За спасяването му е направено всичко възможно, каза директорът на дома Мария Кръстева.

По време на следобеден сън дежурната сестра забелязала, че детето е повърнало хранителни материали върху креватчето. Веднага е извикала дежурния лекар, мен и се започнаха реанимационни мероприятия.

Момиченцето е прието в Дома за медико-социални грижи във Видин по спешност. Било е изведено от многодетно семейство в село Карбинци, община Димово.

За смъртта на детето прокуратурата във Видин образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта е асфиксия вследствие на мозъчен оток в резултат на черепно-мозъчна травма, съобщи заместник-окръжният прокурор Владислав Влашев.

Може да има и самонараняване и умишлени действия от трето лице, което трябва да установим.

По случая все още няма повдигнати обвинения. Разследването продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44