Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската полиция продължава да издирва четвърто лице, участвало в терористичните нападения

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френската полиция продължава да издирва четвърто лице, участвало в терористичните нападения във Франция миналата седмица. Според медийни източници част от оръжията, използвани от атентаторите Амеди Кулибали и братята Куаши, са били закупени в Белгия. Френската полиция се опитва да разкрие източника, доставял оръжия на терористите, които извършиха атаките в Париж.
При обиск на апартамент, използван от единия атентатор - Амеди Кулибали бяха открити впечатляващи запаси от автомати, гранати, револвери и друго военно оборудване. Според различни белгийски медии те са доставяни от Белгия, което засега френските източници от разследването се въздържат да потвърдят.
Разследване тече и по версията за съучастник в атентатите, за което се появяват нови доказателства. Според в. "Льо паризиен" при обиска на жилището на Кулибали е открит мотоциклет, на какъвто атентаторът не е бил собственик. Заподозрян e мъж, известен на органите на реда, който може би вече не се намира във Франция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44