Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за взривовете край "Петолъчката" започва отначало

Снимка: БГНЕС

Съдебното дело за взривовете в базата за съхранение и обезвреждане на боеприпаси край пътен възел "Петолъчката" започва отначало. При експлозията през юни 2012-а година загинаха трима работници и десетки бяха ранени.
Процесът започва отначало заради здравословни проблеми на съдията Васил Атанасов. Новият състав на Районния съд ще трябва да разпита отново всички свидетели по делото. Възможно е досегашните показания да бъдат използвани, за да не се губи време, но подсъдимите трябва да дадат своето съгласие. 
Делото започна през 2013-а година, но през януари 2014-а година вещите лица за комплексната експертиза бяха отзовани. До момента новите експерти не са внесли нова експертиза. 
Десислав Делев, собственик на фирмата, стопанисвала базата за съхранение и обезвреждане на боеприпаси, и началникът на производството Иван Пеев са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Именно заради неспазване на мерките за безопасност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима души и телесни повреди на други работници.
Делото се гледа при закрити врата, тъй като има опасност от разгласяване на държавна тайна. Съдебните заседания са насрочени от 3-ти до 6-и февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44