Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За възстановяване на два от спрените влакове до Сливен настоява кметът на града

Снимка: Радио ВИДИН

Да бъдат възстановени два от спрените четири влака до Сливен, настоява кметът на града. Според него те са важни за придвижването на гражданите в общината. 

Във връзка със спирането на четири влака от и за Сливен в писмо до областния управител кметът на Сливен Кольо Милев настоява да се намери възможност за възстановяване на пътническия влак от Сливен за Карлово. В писмото се посочва, че е много важно влакът да тръгва ежедневно в интервала от 08.00 до 10.00 ч. сутринта, за да осигури връзка с градовете Велико Търново, Горна Оряховица и Шумен. Останалите влакове по това направление са в изключително неудобни часове на тръгване от жп гара Сливен. Освен това има риск и те да бъдат спрени от движение в по-късен етап.

Сливенският кмет изразява надежда, че ще се възстанови движението и на влака Тулово - Сливен, който пристига на жп гара Сливен в 06.54 ч. и осигурява придвижването на пътници от малките населени места, които работят или учат в Сливен.

Градоначалникът настоява за спешно преразглеждане на разписанието на влаковете, за да не бъдат ощетени хората от малките населени места, ползващи железопътния транспорт от и за Сливен. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44