Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести срещу спирането на влака Кюстендил - Ръждавица и обратно готвят в кюстендилското с. Шишковци

Протести срещу спирането на влака Кюстендил - Ръждавица и обратно готвят в кюстендилското с. Шишковци, съобщи кметът Климент Терзийски. С този влак пътували основно ученици и работещи в Кюстендил. Другите влакове не са удобни, вървят и автобуси, но те са с по-обиколен маршрут и по-скъпи, поясни кметът. Той съобщи още, че се готви обща докладна записка от жителите на селата Шишковци, Раждавица и Копиловци до Министерство на транспорта с искане влакът да не бъде спиран.

В с. Шишковци местните са недоволни и от решението на БДЖ да събори жп гарата в селото, която е дарение на местния общественик и дарител през 30-те години на миналия век и депутат тогава Андон Виячев. Шишковчани са готови и на гражданско неподчинение, за да спасят гарата си, обяви кметът Терзийски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44