Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще продаде на САЩ ракетни двигатели на стойност един милиард долара

Русия ще продаде на САЩ ракетни двигатели на стойност един милиард долара. Сделката между руската ракетно-космическа корпорация „Енергия” и частната американска компания „Orbital Sciences” предвижда доставката на 60 двигателя „РД-181”, като първите два ще бъдат получени още през юни тази година. Договорът предвижда техническо обслужване, огневи изпитания и монтаж на двигателите, предназначени за ракетите „Антарес”.

Този тип носители са за еднократен старт и могат да извеждат товари до 7 тона в ниска околоземна орбита. Ракетата е двустепенна, с възможност за добавяне на трета степен. Двигателят„РД-181” е разработен специално за ракетите „Антарес”, като неговото използване ще позволи да се доставят значително по-големи по обем товари до Международната космическа сканция. През миналата година този тип двигатели бяха успешно използвани при два старта на руските ракети тип „Ангара”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44